gårdagens;

Ja hann inte blogga igår, som ni kanske märkte.. och detta berodde på att jag var och shoppade hela dagen med mamma och pappa :D Köpte en hel del grejer och bytte skrittäcket till en större storlek!
Lägger in lite bilder på gårdagens köp llite senare, ska först åka ut till stallet med mamma och fixa där :)
mamma ska utoch gå med hundarna på en långpromenad så jagh hänger på där med hästen!
Blir kanon! :)
Igår så red jag i paddocken i cirkus en timma, all fokus på massa massa dressyr!
så det blev inga senskydd eller martingal! :D
Men han , herregud jag är så galet nöjd med allt arbete ja har lagt ner på honom.. Han är en helt annan häst nu än vad han var när jag köpte honom! Visst, han var huuuur fin som helsty då också, men han var fått sånna galet snygga muskler! Och nacken, den ska vi inte snacka om! Näe, jag är helt klart glad att jag lagt ner så mycket tid som jag gjort på honom! Och mer skall det bli! Tänker aldrig jobba mindre med honom än vad jag gör nu, om det skall bli ändrig så lär det bli fler timmar i stallet och hårdare arbete på hästryggen!
Och nästa vecka så ska jag fixa träningstider för Annelie, och sedan ska jag prata med Jessica om jag kan rida för henne, och sedan på fredag ska jag rida på kärret och då ska jag prata med Kerstin om träningen för henne!
ska bli så himla skönt att få den hjälpen jag letat efter! Har verkligen försökt hitta den "perfekta" tränaren men dom jag hittat har vart snordyra att rida för ._. men nu, nu harf jag hittat grymma tränare för grymma priser! jajjemen :D bara positivt att skriva idag!
Men nu får jag sluta skriva och byta om för att åka till stallet :D
HA DE GÖTT HEJ!

one weeks draws to a close, fourteen are waiting to begin

Jaa, vad ska jag säga?
Det är fredagkväll och sängen väntar, veckan är snart slut och jag är äntligen frisk, men trött.... trött som bara den :P!
Har tittat på Year One med familjen precis men nu ska alla sova ^^
Red Mendez i över en timma idag, och det gick finnemang! Han funkar verkligen klockrent på hackamore! Är riktigt nöjd med det köpet! Blev mycket fokus på tempoväxlingar och bäjning + form på volten vilket gick kanonis!
Är väldigt nöjd med dagens ridning! Birgitta hjälpe mig lite och det tackar vi för! Men det är så , jag vet inte men det är svårt att ta hjälp av andra som tycker att han ser lugn och stabil ut när han i själva verket är jättepigg och känns som att han skall explodera närsom hellst :p Men det är kanske bra? att han ser lugn utmena jag ? :P
anyway så var han jätteduktig idag! Imorgon blir det nog lite bommar. Mamma som kom hem idag ska följa med efter att ha vart i norrtälje med jobebt i en vecka :) Så hon kan nog knäppa några bilder!
Hade även tänkt att jag skulle fixa iordning alla mina saker i stallet, typ täcken och sådant! Även putsa tränsen och sadeln :)
Så det ska jag ägna min lediga lördag på! :D
Vi hörs imorgon, för nu ska jag sova innan jag deckar på skrivbordet^^

HA DE GÖTT HEJ!

dagens!

Red Mendez idag , första gången på hackamore!
Och det gick väldigt bra! Han gick väldigt avslappnat och så! _D jag tror faktiskt att han gillade att inte ha en metallklump i munnen! Men han har ju bara fått gå ut och gå i grimma och grimskaft den senaste veckan pga hans tänder så han blev trött ganska snabbt av att trava... ._. Men om någon vecka igen så är nog allt som det ska!

Jag och pappa kom precis hem från att helt random åkt till Ica Maxi, köpte filmen aladdin på DVD och en äppelpaj ^^
haha, torsdagsmys! :D
så nu ska jag äta äppelpaj och titta på film!
Hörs imorgon!
puss och kram skumbanan! <3

tandläkare/veterinär och körning!

va ska jag ta mig till?
Pratade med veterinären häromdagen och den enda dagen som han kunde komma uttill stallet och titta på Mendez var den 5e Oktober. Så det var ju jättebra, men sen dagen efter så pratar jag med körskolan, och då har dom bara en dag som jag kan få köra på, ochni kan ju bara gissa vilken dag det är... 5e Oktober 07.30 - 15.30!
såå.. antingen så får mina föräldrar ta hand om tandläkarn/veterinären så kan jag köra, eller så får vi byta datum och låna bil + transport så att vi får åka bort till Särö med Mendez... I - landsproblem..
menmen, det löser sig nog!
Man får se allt positivt vilket är att det är en veterinär som lät ovanligt glad när jag sa att han var en travhäst :DDD
och sedan att jag har fått mitt lemp så att jag får ta mitt efterlängtade mopedkort! :D

lite shopping!

Vart på börjes och gjort lite småfynd (y)
Köpte:
- Ett hackamore
- Ett ländtäcke
- ett reflex, skrittäcke
- stigläder
Är nöjd med dagens köp, ska bli kul att få testa hackamore på Mendez också, tror attt det kan bli väldigt bra ! :)
(inte de bästa bilderna här heller... mobilbilder ^^)

travbilderna!

ursäkta kvalitén, mobilbilder ^^

sämsta uppdateringen...

sry för sämsta uppdateringen nu det senaste, men ja har varken orkat eller hunnit...
men det blir det bättring på!
Lite snabb uppdatering om helgen dåja:
I fredags så vilade Mendez och jag red på kärret.
I lördags så var det upp och hoppa kvart över fem på morgonen, köra in mamma till göteborg för att hon skulle jobba. Sedan så åkte jag och pappa till donken och käkade fukost sen så åkte vi till stallet. Va städdag så ja skrubbade boxen och putsade fönster och plockade i ordning lite medans pappa fixade paddocken lite :)
Mendez fick vila idag också.
Efter stallet så åkte vi hem och fixade oss lite, åt lunch och så sen åkte vi in till Åbytavet för att titta på Åbys stora pris :)
det var nog det roligaste jag gjort :$ Det är så jäkla häftigt man står juu typ en meter från hästarna!
Och fort går det, fort som in i ...!
vi vann trettio spänn (y) haha :D
bättre än inget ;)
sedan så vid femtiden så åkte vi och hämtade Helena och åkte hem.
Käkade sen gick jag och crashade i sängen.
på söndag sedan så var jag och mamma ute och gick med Mendez och hundarna. Gick i  någon timma.
Ni kanske undrar varför jag inte rider honom just nu?
joo, det är så att han har ont som fasiken i tänderna så han kan inte ha bett nu förens tandläkaren har hjälpt oss med hans tänder, så jag har fått longera utan bett och gå ut och gå med honom i grimma och grimskaft :)
Mysigt men ganska segt att inte kunna rida honom, eftersom ja inte har ngt hackamore så får jag rida i grimma och det kanske inte är det smartaste? ;p
visst  det är typ samma sak som att rida med hackamore, men ändå känns det så fel.
har ju inte ridit honom bettlöst så känns säkrast med hackamore :)
aa, det är det som har hänt i helgen...
Mamma har åkt till norrtälje och kommer hem igen på fredag.
Jag är sjuk, har fått feber ._. så jag är hemma från skolan.
Men ska nog tillbax imorgon hoppas jag :)
näe, nu ska jag ladda en tvättmaskin (duktig som jag är) så vi hörs senare!
Lägger in bilderna från travet lite senare också så håll utkik! :D

HEJ SÅLÄNGE ! :D

Många fördomar mot ridtravare!

De åländska ryttarna med "pensionerade" travhästar känner sig negligerade.

- Det finns väldigt många fördomar och lite kunskap om ridtravare, säger instruktören Emma Widén från Sverige. Under påskhelgen kom hon till Åland för att hjälpa ridtjejerna på traven.

SPORT Ägarna till ridtravare, travhästar som inte längre tränar, träffas i stallet på travbanan på påsklördagen för att få ridlektioner av instruktören Emma Widén från Sverige. Hon vet hur man får en travhäst att utföra dressyr.

-Man gör på precis samma sätt som när man rider in en unghäst. Den enda skillnaden är att ridtravaren redan har 10 år på nacken, säger hon.

Inte förbrukad

Emma har haft ridtravare själv sedan hon var 14 år. Det var därför hon blev specialist i ämnet. Hon menar att det finns ett stort behov av instruktörer för ridtravare. Många ägare och ryttare känner sig negligerade. I Sverige är detta ett ganska stort problem.

-Många anser att en travhäst är förbrukat när den slutar tävla, säger hon.

- Men en häst är en häst oavsett vad den används till. De flesta har inte häst för att tävla med den, utan för att utföra dressyr, träna och för att de gillar hästar. Till det fungerar gamla travhästar lika bra som vanliga ridhästar. Man måste bara lära dem att bära någon på sin rygg.

-De är vältränade och lätthanterliga, helt enkelt lätta att ha att göra med. För unga ryttare är en ridtravare ett billigt alternativ, menar Emma.

Dåliga vanor

Inne i stallet står Maria Bergman och borstar av sin häst Keepit Chriss. Hon har just avslutat sin ridlektion med Emma.

- Det gick bra. Det är kul. Hon fick syn på mina ovanor. Jag måste öva på balansen. Min häst är ganska ny på det här, men jag själv har ridit i 12-13 år snart.

-Vi ville ta hit en tränare för att lära oss mer, säger Angela Sjöblom som står bredvid.

- Det finns inte så mycket kunskap om ridtravare, ändå är det många som har dem.

Vad har du lärt dig?

-Att börja från a och inte från ö. Att hästen ska lära sig gå i skritt först och sen kan man börja med den mer komplicerade dressyren.

Hon fick sin häst för ett år sedan.

- Det var inget val. Jag fick välja mellan att ta hand om den eller så skulle den gå till slakt. Jag är för mycket djurvän för att säga nej.

Starkt psyke

Karolina Lindström tycker det finns många fördomar mot ridtravare.

- Folk tror de är lite tokiga för att de varit tävlingshästar. Men det är som med människor. Det är bara i fel händer som de blir tokiga.

-Många är istället mycket väluppfostrade och lätta att transportera. De är vana att vara ute och resa mycket. Psyket är starkt.

Härlig personlighet

Malin Frimans häst Zalt är fortfarande en tävlande travhäst.

-Jag kom hit för att dressyren är bra hjärngymnastik för honom. Han blir smidigare i kroppen och jag tror att det är skönt för honom att slappna av och inte bara rusa på rakt fram, säger hon och hoppar ner från hästen.

Ute på travbanan står Carolina Lampi. Hon har ridit med sin ridtravare sedan november.

- Jag var lite rädd först eftersom jag har en tidigare dålig erfarenhet av en ridtravare. Men nu älskar jag den.

- Den är positiv till allting och samarbetsvillig. Framförallt har den en stor och härlig personlighet, säger hon.

källa: http://www.alandstidningen.ax/article.con?iPage=3&id=16154

Jag kan inte mer än hålla med om vad som står!
Det är på tok för mycket skitsnack och fördomar gällande ridtravare!
Det är de mest underbara hästarna, snälla, pålitliga i stallet, och arbetsvilliga!
De flesta blir utmärkta hopphästar eftersom de har sådanna muskler i baken och bakbenen.
Ridtravare är så galet underskattade.
Det skulle vara roligt att ta två hästar, en vanlig ridhäst och en väldigt välutbildad ridtravare, täcka över ridtravarens frysmärkning och sedan be någon som har åsikter om ridtravare, och efter att h*n har ridit hästen så berättar man att det är en ridtravare, Oops lite BUSTED kanske?
Då, kanske skulle i alla fall en ridtravar åsikts idioter förstå vilka underbara hästar vi har att göra med.
De är precis som vanliga hästar bara det att dem har haft en sulky bakom sig och travat.
Det är ingen större skillnad på en travhäst och en vanlig ridhäst.


ser ni skillnad?

dagens träning!

Lättare longering, bara skritt och trav.
Han var duktig och lyssnade på minsta vink.
Så det gick bra, fick ett nytt träns av berit också, med sådana tyglar som jag hade tänkt att köpa.
Så det tackar vi för Berit! :D
Hon och Houston ska tävla imorgon, kommer tyvärr inte ihåg vart det var, men hoppas det går bra i alla fall!
Finns inte så mycket mer att skriva nu, det enda jag gjort idag är att longera, mocka, bortsa, rykta , putsa utrustning och ätit räkor ^^
Trevlig lördag minsann!
Har tagit reda på mer om Mendez släkt och så också.. och ja, man blir fan chockad!
Vilken stam hästen har :o
några nämnvärda är tex. Meadow Roland, Thankful's Major som bytte namn till Nevele Pride, Count's pride, Dartmouth och Be Spoken, ja det är bara några av alla de kända travhästar som finns med i älsklingens släkt!
Galet synd att han inte funkade som travhäst, han hade vart sjukt bra skulle jag tro!
han har utseendet och snabbheten... Monté kanske skulle vara något?

fullt ös medvetslös!

jajjemen, som rubriken säger så har jag haft fullt upp heela dagen !
Började hos tandläkaren där jag skulle laga två tänder... läskigt ! Men tandsköterskan var skön så henne kunde man sitta åh tjöta med under tiden som man väntade på tandläkaren!
Efter att jag var klar där så kom pappa och hämtade mig och körde mig till stallet.
Jag mockade lite snabbt och fixade foder, sedan gick jag och hämtade Mendez.
Borstade länge och väl, han fäller ju också så det var en del att borsta bort ;)
Sedan sadlade jag , tränsade och fixade med lite småsaker.
Mamma kom till stallet efter att ha varit hemma i typ hundra år efter hennes träning på friskis&svettis!
Men till slut så kom hon bort tilll stallet.
Vi satte på honom ett tunt fleecetäcke som skydd för sadeln eftersom att det regnade ute.
Vi gick bort till kärret och träffae på Kerstin och Eva.
Kerstin som först bara såg mamma blev förvpnad när jag, en av hennes ridskoleelever kommer med en främmade häst på stallplanen ^^ Men hon tyckte att Mendez var fin och jag ska träna för henne någon gång i veckan. Kan behövas, så att man kommer rätt in från början och slipper alla de problemen som kan bli när man gör fel! Så träning för Kerstin ska det bli!!!
När vi pratat en stund med Kerstin så gick vi upp till manegen, superbra underlag, ny harvat :D
Det var första gången han var i en manege, men det kunde man verkligen inte tro! Visst, han var lite stel och stressad i början, men efter en 5 - 10 min så var han lugn som en filbunke!
Han var väldigt balanserad på detta underlaget, var som att rida en helt annan häst :o nästan lite chockad när jag helt utan problem fick fram honom i en snygg samlad trav i en awesome form!
Lite sådär småstoltöver knashästen!
Efter grundridning i trav så gick jag vidare till att träna lite galopp, och dagens fråga blir: Varför galoppera när man kan bocka?
Ja, han är lite speciell den hästen, men han vill väl och är på rätt väg ,och det är det som räknas tror jag :D
Men det gick bra i övrigt och han var fin!
Nu ska jag sätta mig framför TV:n med mamma, pappa och Helena och titta på Idol 2010!
Hörs ikväll eller imorgon gott folk!

SOVGOTT!

Winners make things happen, losers let things happen.

sagt och gjort!
jag ska kämpa för att  detta att gå igenom!

självplågad ._.

sitter och tittar på annonsen på valacken.
jag kan inte säga annat än att jag får panik när jag ser den.
jag vill bara fixa det. Jag sitter och plågar mig genom att titta på den.
varför ska allt jag gör bli så konstigt? ._.

F L I C K A, förväntningar och längtan...

hemma idag igen ja... sitter och tittar på filmen Flicka och dricker thé!
mamma sover fortfarande efter att ha jobbat natt och pappa är i skåne och jobbar...
jag har städat lite också... typ hallen, vardagsrummet och köket :D
duktiga jag !
ska prata allvar med mamma sen när hon vaknar.
måste verkligen få det här till att funka.. jag vill komma vidare!
Jag vill träna, tävla och jobba! Jag vill ha mer, och jag lovar, heder och samvete att jag fanemej ska få detta att gå runt, jag är beredd på att satsa mer än någonson om mina föräldrar går med på detta..
Jag lägger alla mina pengar om så ska behövas!
Jag vill inte leva ett socialt liv med hästar... jag vill leva ett socialt hästliv!
Jag klarar mig utan fest, sena kvällar med kompisar, övernattningar osv. det enda jag vill ha är ett liv med hästar, om jag så ska betala för det själv, en det är det enda jag önskar... att kunna träna och tävla med mina hästar.
det enda jag begär är ett samtal från mina föräldrar till Frida eller Maria som äger valacken. Jag sköter resten efter det, men jag behöver mina föräldrar... så att dom kan backa upp mig när jag gör fel.
Sedan kan göra allt på egen hand, ja betalar vadsomhelst! jag skojar iinte, jag kan betala hela mitt barnbidrag om så behövs, jag är så galet beredd på att satsa så att jag spricker snart!
jag vill leva med hästar, jag vill jobba med hästar.. jag vill leva häst!
friheten att kunna träna mina egna hästar, att kunna rida ut barbacka med min syster på långritter.. känna vinden i mitt hår när vi racear på galoppbanan... friheten  i stallet.. livet med häst..
jag blir galen av att sitta hemma just nu, jag vill bara ut...., ut till stallet.
visst jag kan åka dit när jag vill , men det känns inte riktigt rätt, jag kan inte sätta fingret på det.
Men det jag tror saknas är någon att rida med och mer jobb, jag VILL JOBBA MER !
finns inga ord som kan beskriva vad jag vill, men jag vet själv vad jag vill och det lär väl räcka... om ag får hjälp . . .

I feel these 4 walls closing in
My face up against the glass
I'm looking out... hmm
Is this my life I'm wondering
It happened so fast
How do I turn this thing around
Is this the bed I chose to make
Its greener pastures I'm thinking about hmm
Wide open spaces far away

All I want is the wind in my hair
To face the fear but, not feel scared

Wild horses I wanna be like you
Throwing caution to the wind
I'll run free too
Wish I could recklessly love, like I'm longing to
Run with the wild horses, run with the wild horses!

I see the girl I wanna be
Riding bare back, care free along the shore
If only that someone was me
Jumping head first headlong without a thought
To act and damn the consequence
How I wish it could be that easy
But fear surrounds me like a fence
I wanna break free

All I want is the wind in my hair
To face the fear but, not feel scared

Wild horses I wanna be like you
Throwing caution to the wind
I'll run free too
Wish I could recklessly love, like I'm longing to
I wanna run with the wild horses, run with the wild horses!

I wanna run too.

Breaklessly abandoning my self before you

I wanna open up my heart tell him how I feel

Wild horses I wanna be like you
Throwing caution to the wind
I'll run free too
Wish I could recklessly love, like I'm longing to
I wanna run with the wild horses, run with the wild horses!

I wanna run with the wild horses

NY KATEGORI!

jajjemen!
ny kategori som, förmodligen inte intresserar er så mycket ^^
men den nya kategorin är övrigt!
där jag skriver lite allmänt om dagen och lite bloggtävlingar och så ! :)
Eftersom allt sådant har hamnat på kategori vardag, där det inte hör hemma :)
så gjorde övrigt kategorin som lär fyllas ganska fort iom alla onödoga saker jag skriver på bloggen för att bara skriva ;)
haha, näe, nu för sista gången så ska jag gå och lägga mig xd
GODNATT, HÖRS IMORGON! :D

rörigt ...

ursäkta röran på bloggen just nu!
försöker fixa designen och lite smått och gott, men det går inte som jag vill :(
ska prata med syster imorgon, hon är duktig på sånt här!
Men nu mår jag inge bra alls, idiot jag som är uppe sent..
jag är ju sjuk ! Jag ska inte vara vaken nu.
Såå.. ska dra mig till sängs!
sleep well!

BLOGLOVIN !

Följ min blogg med bloglovin :D

BLOGGTÄVLING!




P A N I K , överlycklig och S J U K.

ojojojojoj!
sitter och bläddrar runt lite bland hästannonser och hittade den 14 åringen som vi hade tänkt att titta på, och jag fick sån där panik. Jag visste ju inte vad det var för häst när vi skulle provrida honom. Han lät klockren och verkade kanon!
Men jag hann bestämma mig för att köpa Mendez innan vi åkte till Laholm för att titta på valacken där.
Men nu har jag sett bild och fått en skriftlig beskrivning på honom, och det är ju precis den sortens häst som jag har letat efter! Till ett superpris!
Nu ska jag bannenmej få mamma och pappa att gå med på detta.
Jag lovar att jag kommer göra vad som helst för den här hästen!
Men jag tänker verkligen inte göra mig av med Mendez! Han är min älskling och den grymmaste hästen jag träffa!
Love you Mendez (L)
Men det hade ju inte skadat om jag kunde komma ut på banorna nu med en gång eller så.
Jag har sådan tävlings och träningsabstinens så att jag inte vet vart jag ska ta vägen :o
Så jag ska ta ett seriöst snack med mamma och pappa... får se hur det blir efter det.
Lär ju inte gå så som jag vill men allvarligt.
Jag vill så mycket mer än vad jag har tillgång till just nu.
Och det jag drömmer om nu är mer jobb i stallet.
Låter säkert helknäppt men jag vill mocka fler boxar, rida fler hästar, putsa mer utrustning, fixa mer foder och borsta fler hästar!
Jag vill ha mer av allt!
Ju mer ag är i stallet , ju mer vill jag jobba!
Så en till häst hade vart det ultimataste!
För det är ju inte mer än positivt!
Eftersom jag nästan kräver lite svårare hästar för att jag ska tycka att det är kul att rida.
Självklart tycker jag att det är kul att rida de hästarna som är lättare, typ "ridskolehästar" som gör precis det man säger till dem att göra! Men jag älskar arbetet med hästar, utbildning och att behöva jobba som en struts i ridningen för att det ska gå som man själv vill!
Så den valacken är precis det jag vill ha :$ Det andra positiva är att jag och min syster kan rida ut, hur mycket som helst! Eftersom hon kan rida Mendez helt utan problem!
Och hon har inte riktigt tiden att ta hand om en häst på heltid så jag kan ju ta hand om hästen och jag kan träna och tävla, jag mockar ja, jag gör allt!
shitshitshit, jag är så galet förväntansfull och är allmänt galen.

Näe, nog om det!
Idag orkade jag mig upp i sadeln och red ett dressyrpass.
Gick helt okej, men ja var inte så pepp på hans glädjeskutt som han la till ibland...
Red med Birgitta och Manilla, och Manilla brunstar också , så det gjorde inte saken bättre, tror att det var anledning till att han hoppade runt och visade upp sig...
Men i alla fall så gick det bra i övrigt. Han gick, som vanligt, som en klocka i vänster varv, klockrena skänkelvikningar undan vänster och galoppen satt som en smäck idag! Han gick i sån brutal samling så att man kunde tro att det är det enda han har gjort i sitt liv!
I höger varv gick det dock inte lika bra... Han töltade och slängtravade istället för att fatta galopp.
Men han fattade högergalopp en eller två gånger, ett eller två språng varje gång sedan orkade han inte och bröt av... Det går frammåt, men det är jobb kvar... mycket jobb kvar!
Imorgon, om jag mår bättre än idag, så ska jag rida igenom ett dressyrprogram för att få igenom alla rörelser i följd! Kanske ska ta lite bilder också.. är lite dött här på bloggen, bildtorka ;)
Så aah, vi hörs imorgon gott folK!
Nu ska jag hänga tvätt och sedan titta klart på Idol!
sov gott och dröm sött!
puss

beslutsångest, haha!

är hemma idag igen, mår bättre men är inte helt frisk än... men känner i alla fall att jag orkar rida idag!
sitter just nu och tittar på biggest loser med syster som också är hemma idag.
Så hon kanske hänger med till stallet så att ja slipper vara ensam ._.
för det suger ganska brutalt att vara ensam i stallet. Det är nog det enda som är negativt i stallet... det och paddocken. Men vad ska jag göra? det är det bästa stallet i närheten om man inte vill stå på en stor ridanläggning. Så jag får väl nöja mig med en liten paddock och tanter ;)
haha, näe, det är goa snubbar som är i stallet :)
Men ja fortsätter leta efter ett bra, inte fööör dyrt stall, helst med manege och en full paddock!
Men just nu får jag mnöja mig med det jag har :D

Får se när jag åker till stallet idag... mamma ska till jobbet snart så jag kanske kanåka med henne, men då måste jag gå hem sen ._. och då när jag ska gå så slutar vittra och då kommer jag gå förbi allt folk därifrån som man verkligen inte orkar träffa, speciellt inte med ridkläder. Och jag vill inte vara i stallet då alla de andra ska rida... jobbig grej -.-
Näe , får se som sagt!
Ska ringa pappa och kolla när han kommer hem, kommer han hem i en hyfsad tid så kan han hjälpa mig :)
Men nu ska jag käka lunch!

TTYGL!

mållista + träningsupplägg!

sådärja!
Nu har jag äntligen satt upp ett bra träninsschema och ett bra mål för Mendez.
Och målet är att få honom startklar till våren då utomhus säsongen börjat lite smått igen med lite små clear rounder :)
Så det är bara att lägga in en ny växel och sätta fart! :)
Ju tidigare han känns säker desto bättre och roligare :)
Men det lär nog ta ett tag till, vill ju inte att han bara ska lära sig, han ska kunna också!
näe, nu börjar idol :)
bjussar på en liten bild från helgen innan ja loggar ut :)
godnatt!

sjuk, trött och träningsabstinens :o

jajjemen, ja e sjuk igen -.-
Var svullen i halsen igår så stannade hemma för det, eftersom jag har lite problem med halsen med halsfluss åh annan skit.
Men ja, min syster fick rida Mendez igår och det gick kanon!
Var lite tveksam om hon ville hoppa upp eller inte. Men hon gjorde det och det gick super!
La mycket fokus på voltarbete samt samling i traven, och han jobbade som en tok!
Var riktigt fin i mitten av passet till slutet!
Var lite seg och o fokuserad första 20 min, men sedan blev det bättring!
Efter det så åkte jag med syster och pappa till Kärret där Helena skulle rida lektion vid halv 9 tiden.
Gick kanon det också! Så jättebra ut!
jaja, efter det så åkte vi hem och sov ._. Mådde inte alls bra på kvällen så jag somnade ganska så jättefort!
Mådde fortfarande inte bra i morse så stannade hemma från skolan idag också.
Tror jag är hemma imorgon med...
Red inte idag eftersom jag är sjuk, men jag städade och fixade i stallet, rensade lite och så.
Peter hade satt upp en superbra hylla brevid min box eftersom jag inte kunde stänga min stallåda pga alla saker :$
Men upp med det mesta på hyllan så blev det supersnyggt!
Så, tack Peter! :)

Berit tränade på Houston för Annelie idag också och jag hade tänkt att prata med Annelie för att fixa en träningstid, men jag orkade inte det.. Får ringa henne någon dag då jag mår bättre! För jag vet inte vad jag ska göra nu med hästen, jag har tp kört fast, näe det har jag inte... men jag tycker att det är lättare och känns bättre att träna för någon så det är det första jag ska göra när jag blir frisk.. jag ska träna!
Ska hitta någon bra hopptränare också! Eftersom Fredrik tydligen har slutat helt med träning så får jag hitta någon annan, som är lika bra.. vilket känns tveksamt ;)
Men pappa och jag har pratat lite och vi kom fram till att han skulle ringa sin syster som har numret till den tjejen som jag brukar träna för på sommaren, Maria!
Hon är kanon! helt grym! Men det enda är att hon bor i Karlstad ._.
Men det ska nog gå att fixa på något vänster, om vi antingen lastar hästen och åker upp eller om hon har vägarna förbi.. Inget fixat än som sagt.. men hoppas på det bästa :)
Nu ska jag sätta mig framför TV:n som den soffpotatis jag är!
Hörs imorgon gott folk! :)
PUSS

morgondagen!

Bered er på en hel del bilder imorgon också, då förmodligen bilderna från dagens hoppning kommer upp och sedan blir det lite nya bilder från ponnyhoppningen som jag och mamma ska och titta på :)
Ska dra med mig kameran till stallet också så att jag får lite nya roliga bilder att lägga upp på mig och Mendez från våra ridpass och träningar :)
Bild från torsdagens dressyrträning!
hörs imorgon!
godnatt och sov gott!

hoppning, ofc ;)

Eftermiddagens pass var han något lugnare, men fortfarande pigg som en gris :)
Och eftersom jag hade tänk att hoppa så blev han ännu piggare!
Men det grymma är att när det är hoppning så tar han all energi han har till att komma över hindret!
Ändå ser han inte ens lite ansträngd ut när han hoppar?
äh, han e lite speciell men vad ska man säga?
Han är en tokhäst, men han är MIN tokhäst!
Det gick bra i alla fall! Han gick som en klocka i vänster varv, vilket inte förvånade mig över huvud taget!
Men i höger varv blev han jätte osäker så han tvekade väldigt mycket..
Blev en del stopp och väldigt många felbedömda språng.
Ett av sprången var så galet brutalt. Fattade inte vad han gjorde men pappa som stod vid sidan av hindret sa att han felbedömde (..inget ovanligt i höger varv..) så det blev som ett extra galoppsprång över hindret vilket gjorde att han helt tappade allt och blev väldigt ostabil i landningen. Resultatet av det blev att jag ramlade av.
haha, nog 2010:s fulaste avramling. HAHA ;) Satt på sidan av sadeln och satt lixom fast på någpt vänster men efter typ 5 sek så lossnade min fot och ja typ rullade av... Mendez däremot småtravade lugnt och stolt iväg till öppningen av hagen där han ställde sig nöjt och åt.
Pappa gick och hämtade honom medan jag tog mig upp från marken :)
När jag hade suttit upp igen så slängde pappa ner hindret så att det blev 3 liggande bommar som vi skrittade och travade över för att han skulle förstå att det inte är farligt, och så att han inte ska lära sig att tveka i framtiden... för det vill vi ju inte;)
Sedan hoppade vi lite i vänster varv för att få något positivt att sluta med :)
Gick kanon och jag är nöjd med båda dagens ridpass!
Bilder kommer in lite senare :)
Datorn är väldigt seg så jag orkar inte börja fippla med det nu :)
så dom kommer förmodligen upp imorgon :)
hejdå så länge ! :)

dressyr för hela slanten!

Efter att mamma hade tuffat runt lite i paddocken så red jag en liten stund.
Mycket fokus på halvhalter och övergångar.
Ganska mycket galoppjobb. Speciellt i höger varv. Han var pigg som en sate så det gick inte jättebra. Blev grispass och slängtrav. Så för att bli av med lite överskottsenergi så fick han trava runt i ganska högt tempo runt paddocken ganska många varv. Han blev ju inte trött.. men lite lugnare blev han allt :)
Högervarvet gick ju då som sagt inte jättebra, men vänster varv gick (som vanligt) jättebra!
Han vet verkligen hur han ska nyttja sin energi å¨bästa sätt!
Så den samlade galoppen var så bra så att ja vet inte vad!
Han har blivit brutalt bra i vänstervarv! Synd bara att han är så  seg i höger :(
Menmen, med rätt träning, och tålamod!, så ska det nog också gå bra :)

mammas fjärde lektion!

Och nu.. till dagens mammalektion!
Hon var duktig, blev lite rädd när Mendez snubblade till, men återhämtade sig snabbt ;)
haha, nej.. men hon var duktig och det går bara bättre och bättre för varje lektion!
Om några veckor så ska hon trava! Om hon så vill eller inte ;)
Man kan ju inte skritta igenom livet, aight? ;))

mammas tredje lektion!

Kom på precis att jag aldrig uppdaterade något efter mammas tredje ridlektion!
Så det gör jag nu!
Mamma, var som valingt duktig och gjorde sitt bästa!
Mendez lyssnade bra, men är lite lat av sig så ja.. kanske inte gick precis dit mamma ville ;)
Men båda var duktiga :)

snabb sammanfattning + bilder!

hallihallå!
Klockan är ca. 22.30 och jag är dödstrött!
Har kramp i lårmusklerna och i rumpan ^^ Men jag är ändå glad ;)
Dagen började klockan 10 då jag gick upp och började fixa mig.
Sedan åkte jag och mamma till stallet vid 11. Mamma red i ca 30 min och det gick kanon!..(skriver ett eget inlägg om det snart;D )
Efter det så red jag och han hade VÄLDIGT mycket energi! Helt galet!
Sedan så åkte jag och mamma hem och åt lite, bytte om och sedan åkte vi ner till fjärås där det var utomhustävlingar på Arvidssons! Helt galet fin gård!
Självklart hade jag med mig kameran, men jag glömde ljusskyddet så bilderna blev inte jättebra ._. Men det blev några okej!
Vi va däri ca en timma. Och sen när vi kom hem så skulle mamma på Chalmers Spex så hon började göra sig i ordning för det och jag åh pappa åkte till stallet igen, den här gången för lite hoppträning!
Kommer ett litet inlägg om det också snart :)
Men nu ska jag tvätta bort mitt smink och ta ut hundarna en liten sväng innan det är dags att sova :)
hörs snart igen!

trött, hungrig och hur glad som helst!

Ska snart till stallet med syster som kanske ska ta Houston idag så sa vi förmodlgen rida ut en sväng :)
Ska bli mysigt! Har inte ridit ut på evigheter känns det som.
Så det ska bli skönt att komma ut en sväng!
Så nu ska jag städa mitt rum och sen sticker vi!
hörs senare!
PUSS

någon som är snäll ?..

någon som är väldigt snäll och som skulle kunna hjälpa mig med en design och header till bloggen?
kan få en länkning eller något sånt ^^
so long :)

NÄSTA; sängen!

japp, som rubriken säger så ska ja dra åh dejta kudden snart!
Longerade Mendez idag, och tokhästen har ju svårt med höger galopp så tränade lite extra i högervarv.
Men den lille galningen fattade höger galopp i vänster varv och vänster galopp i höger varv ._. haha, han är söt !
Men det var bra i alla fall att han kunde komma fram i höger galopp, för även om det var fel galopp i fel varv så stärker det ju hans högergalopp !
Speciellt fattningarna som han verkligen börjar få till nu!
Imorgon blir det bidlerna från igår som kommer upp och kanske.. kanske, kanske , kanske någon snutt från hoppträningen häromdagen!
Ska även snacka med Berit om hon har lust att hjälpa mig med lit dressyr imorgon :)
jaja, nu ska jag tvätta bort mitt smink och sedan dejta kudden :)
hörs imorgon gott folk!
sov gott !

trött, tröttare, tröttast.

kom precis hem från skolan och har världens huvudvärk och är hur trött som helst!
Men jaja, sånt man får leva med :)
Tur att de va en kort dag i skolan :)
så ja kommer tidigt till stallet idag !, skönt!!!!!!!!
Va hade ja tänkt att göra med hästen idag då?..hmm ... ingen aning faktiskt :o Blir dressyr iaf.
Kanske köra igenom något gammalt program som ligger och skrotar i stallet :)
näe, vi får se!
Men nu ska jag äta och sen dra mig bort till stallet!
bilderna från igår kommer lite senare :)
HADEGÖTTHEJ!

RSS 2.0