en & enhalv dag kvar ! :D

hallihallå !
lördag och allt är fixat till måndag.. eller ja, nästan allt.
Saltstenen ska in i boxen, sen är allt klart :D
ska köpa en sadel och ett nytt träns + martingal också :)
SEN är allt klart, hhaha :))
lite smågrejer är det såklart kvar, men det absolut viktigaste är klart och fixat... nästan iaf :p
köpte ett schabrak idag, ett svart med silver/grå/guldig kant (allround) från börjes, 139kr
enkelt, snygg och absolut prisvärt!t!
justdet ja !
Var på Coop och köpte mjölk tidigare idag med mamma, och där har dom ju även hästavdelning så gick dit och kikade lite, men gud vilka priser dom har ! :o
ett vanligt schabrak, svart, inget märke eller liknade utan ett enkelt svart allround schabrak för 355kr!
vilket jäkla rån?
näe usch, jag håller mig till börjes, ullared, granngården och hööks ! :)

lite smått och gott ! :D

hej åh hå :D
Har precis käkat middag efter en dag på stan med pappa :)
Har köpt lite av de sista grejerna till stallet och kollat lite på sadel, hittade en sjukt snygg mörkbrun sadel på svensk ridsport för 6000 kr, lätt värt !
Det vi har köpt idag är:

- Två 25kg havresäckar.
- Två fodertunnor med lock.
- En longerlina, grå med lila rand i mitten.
- En vattenhink.
- En hink mineraler.
- En lila grep.
- En sjukt snygg reflexjacka.
- Två 1liters fodermått.

Och imorgon ska vi köpa Hö och Ströbalar , så det blir till att gå upp tidigt för att hyra ett släp och sedan åka till myra för att fylla transporten med Hö, för att sedan lassa av det i stallet.
Efter det så ska vi åka till Granngården eller Svensk Ridsport och köpa sågspån till boxen.
Efter det så får vi åka tillbaka till stallet, lassa av alla ströbalar och sedan lämna transporten och sedan åka tillbaka till stallet och fixa det sista innan vi hämtar hästen på måndag. Alltså fixa boxen och höet i foderhörnan :)
En bild på lite av det vi köpte idag.
orkade inte ta kort på det andra . hahaha, var för hungrig :p
Nu ska jag sätta mig med mamma och pappa vid TV:n och titta på Hemma hos: Kalle Moreus (L)
hhaha, älskar den snubben, han e bannemej min idol !
så tjock och go, ödmjuk och musikalisk.. och han ÄLSKAR mat.
Kan de bli bättre? haha ;)

XOXO ceciliabjörck

hallåå !

Ny blogg här ja  !
Min gamla blogg kändes inte riktigt som mig..
Så en hästblogg har det blivit.
Här kommer jag skriva om mig och min häst Mendez.
Mendez som jag precis har fått men inte hämtat än är en svart varmblodig travare.
Han har aldrig gått på travet och ser inte ut som en travare. Mer som en kraftig Svensk ridponny. Han är 8 år och 150 cm hög. Jag har som sagt inte fått hem honom än utan vi hämtar honom på måndag. SÅ JÄKLA PEPPAD ! var ifrån början tänkt att vi skulle hämtat honom igår (onsdag) men det blev det inte. Och sen så tänkte vi att vi kunde ha hämtat honom nu på fredag , imorgon då alltså. Men näe, dom vi skulle ha lånat transport av från början skulle på träningsläger torsdag - söndag. Så det fick vi ju lägga ner. Sen kom vi på ett annat par som har en transport som vi skulle kunna låna. Men dom skulle iväg på tävlig fredag - söndag, MEN deras transport var ledig på måndag så vi "paxade" den så att vi verkligen kan hämta hem honom på måndag. :) aah, mycket arbete är det allt innan man blir hästägare! Har köpt en del grejer, fixat stallplats, tvättat boxen, tvättat en krubba och en vattenkopp ordnat med en plats för HÖ och en plats för kraftfoder och en plats för sadel och träns :) men mer ska fixas ! Men det är bara kul, faktiskt det enda "hårda" arbetet som jag tycker är roligt, att jobba och städa i stallet! tröttnar aldrig på att sopa stallgången eller att mocka, kratta stallplanen eller fylla höpåsar! haha, ni måste tro att jag är helt från vettet, men jag trivs så jäkla bra i stallet, jag skulle kunna bo där ! helt klart! aah, nu vet ni lite om hästen och om vad jag tycker är roligt... men ni vet inget om mig .. än.. så här kommer lite kort om mig också ! : Jag är en 15 årig tjej som bor i Kungsbacka, en byhåla utanför Göteborg. Jag rider på fritiden som ni kanske har förstått och jag har dröm om en egen häst sen jag började prata på ett ungefär. Och nu, nu äntligen ska jag få min egna häst som jag får bygga upp från grunden och göra till MIN häst. Min huvudintresse inom hästsporten är hoppning. Men jag är även intresserad av trav och galopp, men trav är inget jag kommer varken träna eller tävla i med min blivande häst. Men galopp kommer det säkert bli lite träning på. I och med att han är en travhäst så har han det lite jobbigt med galoppen, så det blir träning både i manege, paddock, galoppbana och gräsbana. Men det är som sagt hoppningen som jag satsar på. Min satsning är en karriär inom hästhoppningen och även som unghästutbildare, vilket jag förmodligen kommer utbilda mig till när jag nästa år börjar på strömsholm eller plönninge. Vad finns det mer att säga? Jag bor i kungsbacka, jag är 15 år , jag ska börja i nian på varlaskolan nu till hösten och jag har en mamma och en pappa och en syster, samt två hundar. En gul labrador och en svart flat coated retriver. Min mamma heter Kajsa och min pappa heter Jonas. Min  syster heter Helena och utbildar sig till stylist på plus i GBG. och juste, mina hundar heter Ester och Benny! Nu vet ni det mesta om mig och jag hoppas att ni kommer läsa och tycka om min blogg.
Min blogg om min och min hästs resa till toppen!

XOXO
ceciliabjörck

RSS 2.0