sweet home alabama

kom precis hem från stallet och dagens hoppträning!
lyssnar på Lynard Skunard - Sweet Home Alabama och tänker på vilken sjuhelsikes häst jag har! :'D
Han har gått från 0 - 100 på en knapp månad! helt amazing!
Iaf, hoppträningen idag då... pappa filmade så ska sätta mig och titta på den nu om det är något att lägga upp här på bloggen. Men i alla fall så gick det som sagt jättebra! Han fick med både fram och bakbenen riktigt bra idag jämfört med hur han hoppade förra träningen förra veckan!
Han hoppade verkligen upp sig, och jag kan inte fatta det. Han har knappt velat gå över bommar och nu satte han tre klockrena språng på en meter! Ingen jättehöjd, men för honom är det ett så stort steg i rätt riktning så att det inte ens går att mäta i sjömil! Hade tyvärr inte med oss den vanliga kameran eller så utan det var bara filmkameran som åkte med idag, så det kanske, eventuellt blir ett litet klipp som kommer upp här i kväll eller imorgon :)
Men ja ska kolla på de först så att de inte är hur wierd som helst ;)
Näe, nu ska jag sätta mig med mammi och pappi och en stor godisskål för att titta på dagens hoppträning!
hörs imorgon gott folK!
sleep well!
puss!

I wanna run with the wild horses

ohh, söndag eftermiddag och det känns fortfarande som att jag sover...
Är helt död i hela kroppen och i huvudet!
Men är ändå pepp på att åka till stallet och rida! :)
Hade tänkt att gå bort till kärret och hoppa lite idag eftersom pappa lovade att filma :)
Så det kanske kommer upp en liten filmsnutt här på bloggen, men de får vi se om ja orkar fixa med det :)
Klockan är just nu 14.49 och jag har fortfarande inte duschat eller fixat mig över huvud taget..
Men det hade ja tänkt göra nu så att ja inte kommer till stallet vid midnatt ;)
såå aah, nu ska sluta skriva massa ointressanta saker ._. haha, hörs senare!
Puss

hemma från stallet igen :)

peuuh !
är urdöd typ ._. helt slut!
Fick skjuts av pappa till stallet i förmiddags vid ett tiden.
Jag tog in hästen borsta honom.. och som vanligt hade han rullat sig så det tog en stund ;)
Men jag tänkte att ja skulle longera, men så kommer ja på att ja inte har någon longergjord så ja ringer pappa och ber honom att köpa en :)
Han köpte en billig, inte snygg men bra gjord! :)
Behöver ju inte det dyraste eftersom jag inte longerar så ofta!
Men han kom med longergjorde typ en kvart efter att ja hade ringt och då fixade jag mendez och tog ut honom i paddocken och longerade i ca 30 - 40 min :)
Han var seg men lyssnade på minska vink! duktig häst ! :D
Efter det så släppte jag honom så busade vi runt lite i paddocken!
Efter det så borstade jag av honom och släppte ut honom igen.
Sen kunde ingen komma och hämta mig så ja fick gå hem. seegt!
Men ganska skönt, benen bara gick och gick :)
När jag kom hem hade pappa fixat ett gigantiskt glas med iskall coca cola!
så jäkla gott!
Så nu ska vi äta, grillat!
TTYGL!
stallkatten tar vara på lördagen! ;)

lördag ! :D

vaknade typ precis..  har bara käkat frukost och lite så :)
är hur trött som helst efter gårdagen ._. haha :D
det var en bra dag men låååång !
började med sovmorgon, skönt! sedan så var de skola dåja... becca stack efter slöjden sm va första lektionen , HAHA :D så ja fick tillbringa skoldagen med en galen sebbe och en speciell daniel ;)
två galna små pojkar :)
efter skolan som slutade 20 över 2 så kom pappa och hämtade mig och vi stack till fjärås lantmanna för att köpa nytt strö eftersom kutterspån inte funkar över huvud taget!
Så vi åkte dit och köpa halmpellets! Det verkar jättebra men Mendez tyckte att det var lite obehagligt att gå in i  boxen vid insläppet så han gick in i Daliés box (vid insläppen så öppnar vi bara tråden till hagen och öppnar alla boxdörrar i stallet så går hästarna in snällt i sina boxar) Så vi fick hålla de andra hästarna på utsidan under tiden som jag bytte plats på Mendez :) även när jag var med så var det obehagligt att gå in där tyckte han, men han fattade ganska snabbt att det inte var farligt.. korkad häst :)
men det var det sista vi gjorde. Efter att vi hade köpt det nya ströet så släppte pappa av mig och ströpåsarna i stallet så red jag och pappa åkte till Ishallen för att prata med någon arrangemang snubbe. Jag red dressyr i ca 1 tim och 15 min. När jag precis har kommit in i stallet och ska göra i ordning Mendez efter ridningen så kommer min syster in i stallet och säger att vi har jättebråttom så jag får skynda mig att fixa honom för att sen åka till kärret för lektion.
Efter lektionen så släppte pappa av mig på stallet igen så att jag kunde tömma boxen och lägga in det nya ströet. Men jag hinner bara tömma boxen på det gamla ströet innan pappa kommr och hämtar mig då vi ska lämna Helena och hennes kompis Amanda i gbg där det var Nrj in the park på liseberg. När vi lämnat av dem så åker jag och pappa tillbaka till stallet och fyller boxen med det nya ströet! Det luktar mycket fräschare och ser mycket bättre ut... tycker jag då... + att det är miljövänligt :D
Sen när vi precis fixat klart boxen så kommer Birgitta ut i stallet och ska släppa in hästarna och det är då som Mendez springer in i Dhaliés box och jag måste släppa in honom i sin egna som han tyckte var läskig.. men det har ni redan läst en gång så orkar inte upprepa det :)
När allt var klart i stallet så åkte jag och pappa till först till statoil och köpte chips och cola, sedan stack vi till Campino och köpte varsin kebabtallrik... MUMS ! har nog aldrig vart så hungrig som ja var igår :o
Men vi kom hem med maten och satte oss framför TV:n och tittade på Canal+ First som först visade Monsters Vs. Aliens och sedan En Natt På Museet 2. Efter den sistnämnda filmen så gick vi och la oss. Jag somnade hur fort som helst! Sen nu är det morgon och lördag så jag ska byta om till ridkläder och sedan så kör pappa mig till stallet och aah, så får ja se vad jag gör idag. Men jag hade tänkt lite bomarbete i galoppen.
Men ja får se vad det blir.
Nu tjatar pappa på mig så jag måste gå :D
hörs senare! blir nog lite bilder och så :)
PUSSHEJ

äntligen fredag :D

godmorgon alla kära läsare!
hade sovmorgon idag så kunde sova till halv nio (a)
men är ändå jättetrött :$ ska gå och fixa mig och så.. så jag bloggar mer sedan, när jag har kommit hem från stallet!
hörs ikväll gott folk ! :D

26 Augusti 2010!

Kom hem från skolan idag och pappa och Helena hade köpt en liten mössa till Mendez eftersom han inte är så förtjust i blåsten! Så jag provade den idag och den verkade funka KANON! Han var så uppmärksam och go så att jag vet inte vad!
Jag hoppade med honom! Han tyckte det var skitkul! och han var hur duktig som helst!
och ni som tycker att travare inte kan hoppa... ni tycker heeelt fel!
visst, dom är inte byggda för att hoppa och galoppera, men dom kan! och när dom väl fått in tekniken så är dom helt fantastiska hoppare!
Se bara här på min älsklings travare!:
Det är inte högt, men han jag vill börja på en låg nivå med honom så att han får god tid på sig att bygga upp de musklerna han använder vid hoppning så att vi kan ta oss upp till lite högre höjder snart! :)
Men han hoppade jättefint och hade jättebra bjudning mot hindret!
Det märks, helt klart, att han tycker det är kul att hoppa !
Han var väldigt trött efter passet så jag tror det gjorde susen med en timmas gymnastik hoppning.
Hoppade studs med honom i slutet, han förstod inte riktigt vad jag ville att han skulle göra men efter ca. 3 varv med skrittavbrott  så gick han snällt över i trav, och det gjorde han riktigt bra faktiskt!
Stolt över knasbollen!
Men det bästa idag var nog att han inte snubblade och sedan att han kom igång i galoppen riktigt snabbt! Ingen slängtrav in i den utan direkt när jag la fattningen så kom galoppen, kanske någon steg i lite slängtravaktig gång, men det var mycket, mycket , MYCKET bättre än vad det brukar vara då han slängtravar in i en obalanserad galopp och efter ca tre språng i den galoppen så byter han till grispass/tölt ... så det är en Rejäl förbättring!
riktigt glad är jag!
Det blir till att forsätta med denna positiva känslan och fortsätta bygga upp honom så ska det nog bli bra till slut ! :D Jag har hittat den bästa coachen också.. som har stått mitt framför näsan på mig heela tiden, det är min pappa!
Han hjälper mig så jäkla bra när jag tränar, han peppar mig och pushar mig när ingenting går som jag vill och jag är nära på att ge upp! Ja.. då stöttar han mig och får mig att försöka på nytt tills jag klarar det!
tack pappa för den grymma hjälpen idag!
älskar dig!
men nu ska jag sova innan det någonsin kan bli en träning igen :D
så godnatt och sov så gott!
/ ceciliabjörck

25 Augusti 2010

red inte idag heller eftersom stormen inte har lagt sig riktigt än :(
men imorgon SKA jag rida! om det så är orkan ute!

STORM!

24 Augusti 2010.. hovslagarn har tagit hand om Mendez hovar och det blev KANON! verkligen !, tack stig :D
Tanken var ju den att jag skulle ha tränat klockan fyra , men eftersom det är storm ute så slängde vi fram träningen så att den förmodligen blir av nu till helgen!
Jag red inte överhuvudtaget idag så han fick en liten vilodag! :)
Men ja borstade, ojojoj va jag borstade!
haha, han riktigt glänste :'D
nog om det nu... han var superpigg! Det verkligen lyste i ögonen på honom! 
Så det var synd att det var sånt väder som det var, annars hade jag kunnat rida och använt den piggheten till utbildning (y)
Men det kommer fler tillfällen.. tro miG! :)

mammas andra lektion!

Mammas andra ridlektion gick också super!
Hon vågar liiiiite liiiite mer nu!
Hon gjorde i ordning honom praktiskt taget själv (jag sadlade och tränsade) men resten gjorde hon själv minsann!
Hon fick gå över lite bommar och så idag, haha, hon var jätte nervös innan lektionen när jag sa att hon skulle gå över bommar. Men det gick finnemang och mammi tyckte att det var riktigt roligt så hon se positivt fram emot nästa lektion!
Tog tyvärr inga bilder idag, men det kommer det bli från nästa träning!
XOXO ceciliabjörck

NY KATEGORI !

Nya kategorin är "mammaträning" där lägger jag upp bilder och texter om hur det går för henne och vad vi gör :D
hoppas det blir intressant ! :)

mammas första ridlektion!

Yes! som rubriken lyder så höll jag lektion för mamma på Mendez idag!
Hon är livrädd för hästar så jag är riktigt stolt över henne !
Hon var jätteduktig och som betalning av lektionerna så får jag ett par tyglar (så som det är just nu) men jag funderar på att höja antalet lektioner och därefter höja priset till ett par nya stigbylgar! hade tänk ett par soft up's (a)
helt underbar design! Och dom ska tydligen vara sjukt bra också! så det är nog värt det höga priset ändå! eller vad tror ni ? :D
ÄLSKAR den sista bilden!
Hon ser så glad och lycklig ut! :D
älskar dig mammi !

glömt vad jag gjorde ? :S

ja, så är fallet! Jag har glömt av vad jag har gjort ! :o
men i alla fall så har skolan börjat och jag är (äntligen) inne på mitt sista år i grundskolan!
Ska bli skönt att komma upp till gymnasiet nästa höst! Ser verkligen fram emot det!
Så nu när skolan kommit igång så blir allt med strukturerat så bloggen kommer jag skriva i som vanligt... fast 7 resor bättre ! ;)
mer bilder och mer tips och idéer samt en del videoklipp :)
XOXO ceciliabjörck

11 Augusti 2010

Red lite lugnt i paddocken idag eftersom han hade lite träningsvärk efter gårdagens "intervallträning" i skogen. Så blev lite trav och skrittarbete för att få bort lite av träningsvärken. Han hittade formen förvånadsvis bra!
Och höll den 5 varv igenom, utan tygelkontakt! Så han börjar komma igång 4 real nu !
känns riktigt bra och jag är sjukt taggad tills vi kommer igång med de riktiga träningarna nu!
(min sits är dock inte den vackraste ._. SKÄRPNING!)

10 Augusti 2010

Kom till stallet tidigt idag och möter en jättelerig häst ._.
så jag borstar av honom, rider ut.. timmerrundan och sedan så när jag kommer tillbaka är han lerigare än någonsin! Eftersom vi måste gå igenom massa lerpölar så är det svårt att undvika en smutsig häst ;) Speciellt när man har en så fjantig häst som jag som hoppar runt i leran för att han är rädd för den -.-
hästar  är vackra och roliga, men smarta... tss, NEJ! det är dom inte!
Så jag tvättade av honom när jag kom hem och satte på ett fleecetäcke sedan bums in i boxen där han fick stå resten av kvällen eftersom de andra hästarna bara skulle vara ute ett par timmar till så fick han stå inne och äta hö och torka! Eftersom han rullar sig så fort han kommer ut i hagen.. ;)
Men han var nöjd över att stå inne så det var lugnt :)
Han torkade dock väldigt snabbt så släppte ut honom ändå innan jag åkte igen.
och VAAD tror ni han gjorde?
HAN RULLADE SIG I VÄRLDENS LERPÖL!
jaja, en naturligt smutsig häst är en glad häst... inte sant ? :p

9 Augusti 2010

Åkte till Ikea och med syster och köpte en Pessoa liknande longersele, 3 höpåsar, två svampar och ett deciliter mått!
välbehövda grejer ;)
Efter det så åkte vi till stallet.
Jag red i ca. 45 min.. ganska kort men intensivt pass!
Dagens träning riktades in på samling av skritt, trav och galopp!
Inte så mycket galopparbete eftersom han fortfarande inte är tillräckligt stark för att hålla en jämn galopp.
Men jag är väldigt nöjd med dagens träning i alla fall !
Efter stallet åkte jag och syster till Ica Maxi och köpte mat till oss (kommer dock inte ihåg vad för mat, haha) och morötter till Mendez! när vi hade betalt och allt var klart för att åka så smsar pappa och tycker att vi ska köpa godis till honom och mamma så jag sitter kvar på utsidan med en kasse mat och en pärm och en systemkamera..
Bad Helena köpa Ben N' Jerry's glass till mig så jag gav henne en hundrig.
Jag hade hur tråkigt som helst utanför så jag tog lite random pics, haha :D
åt morötter och lyssnade på musik. (tidfördriv) :D
Efter ett tag så kom Helena ut igen med två stora påsar godis till mamma, pappa och henne själv och två Ben N' Jerry's glassar till mig :D
Vi la ner allt så gott vi kunde i mopeden och sedan åkte vi hem!
Helena köpte ett sängbord när vi var på Ikea så vi satte oss i hennes rum och monterade upp det samtidigt som vi tittade på sjätte sinnet!
finns inte så mycket mer att skriva om dagen... så jag slänger upp lite bilder som jag tog när ja satt utanför Ica Maxi i min ensamhet och käkade morötter ;)
favoritsmakerna! 
XOXO ceciliabjörck

efterblogg, (y)

ja, nu kommer lite efterlängtade inlägg !
vet inte riktigt vart jag ska börja så... vi får se hur det blir!

Haha , teachers pet ;)

Sitter på mattelektionen i skolan,hade diagnos och eftersom jAg inte kan nånting gällande matte så vAr jag klar först ._. så min lärare Magnus slänger fram sin iPhone åh bah: fri surf :d haha , sjukt kul! så jag passar på att blogga nu när jag ändå har chansen ;)
näe nu börjar alla andra oxå bli färdiga så jag borde nog sluta blogga :p men i eftermiddag iaf så kmr hovslagaren och fixar mendez tappskor och efter det så blir det träning med Mendez för Annelie :) första träningen med galenhästen, blir spännande ;) taggad som bara den!!!!
Näe nu måste jag slita mig ! hörs senare!

dåligt samvete...

ja, jag vet att jag lovade att jag skulle uppdatera bloggen nu i veckan.. men jag varken orkade eller hann..
Så det blir en rejäl uppdatering snart, men bilder och lite annat :)
Blir förmodligen ikväll eftersom jag sticker till stallet nu med mamma :)
mamma ska rida Medez för första gången idag :D ska bli kul :)
haha, får ett par nya tyglar om ja håller lektion för henne ... va ska man säga ?
lättförtjänta tyglar ;)

snart så..

som sagt...
nästan så att man borde lägga ner den här bloggen ? eller ? ;o
nej, men  jag ska bättra mig med bloggandet. L O V A R !
så ikväll eller imorgon så blir det till att efterblogga en hel del!
Så kika in ikväll eller imorgon för en AWESOME uppdatering :D
TTYL

F Ö R L Å T !

jag har verkligen inte orkat lägga in bilderna från varken idag eller från i förrgår..
men det blir imorgon !, Lovar ! (a)
Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa Hur kär får man bli? Av Katarina Von Bredow!
En galet bra bok, rekommenderas till 110%!
Upp hyfsat tidigt imorgon och åka till stallet.
Sedan ska jag träffa allt skönt folk som ska med till Halmstad imorgon :D
haha, fråga mig inte vad vi ska göra där.. Men ingen av oss orkar med lilla kungsbacka så det blir te att åka på upptäcktsfärd till lilla Halmstad istället ^^
Så nu måste jag sova är sjukt trött + att jag måste upp i tid imorgon så att jag hinner ta god tid på mig i stallet!
sov gott och dröm sött !

rrrrrreeeeeeeeeeeegnnnnnnnnn!

Gick upp typ halv tio idag och åkte med syster till stallet och red ut lite.
Red längs vägen och brunnar är jätteläskiga enligt Mendez ^^
yaya, det gick bra iallafall. Han var tittig men ändå lugn!
Sedan åkte vi hem och åt nudlar! MUMS ! :D
kollade lite på filmen Rocksystrar! Och den verkar skitbra , så ska nog kolla klart på den nu.
Efter att ha kollat på filmen en stund så kommer mamma på att jag ska ringa till transportstyrelsen ang. mitt förarbevis. Så jag ringer, men får inga signaler så jag skickar iväg 2 mejl istället.
Sedan så åkte jag och mamma till stallet igen och tog in Mendez eftersom det pissade ner regn.
Så hans täcke var genomblött -.- Så jag tog in honom skrapa bort vattnet och satte på honom ett fleece täcke och gav honom lite Hö i boxen. Så han får stå inne nu :)
Sedan så åkte jag och mamma till Intersport för att titta på en regnjacka till mig, men hittade ingen :(
Så vi åkte vidare till onsala villan och köpte skruv till pappa .. han har tappat en del nu de senaste ;).. haha, nej skämt åt sido.
Efter Onsala Villan så åkte vi till Svensk Ridsport och beställde tid för sadelprovning. Men hon kunde inte säga sådär rakt ut när de skulle passa sig så hon fick våra nummer så ska en annan tjej ringa imorgon eller i övermorgon :)
Skönt att få det gjort känner jag !
Efter det så åkte vi och hämtade Helena vid kungsmässan och åkte hem.
Och nu sitter ja här och bloggar. Måste gå ut med hundarna .________.
sååå tråkigt.. men måste man så...
Imorgon blir det förmodligen Halmstad med lite folk :D kul som baraden :)
yeye, Got 2 go!

btw !
bilder kommer upp lite senare :)
hähä :D
XOXO
ceciliabjörck

ojdå...

godmorgon alla kära läsare!
Yes, jag vaknade nu så det blev inte som jag sa igår att jag skulle till stallet vid elva.. hehe :$
Så jag åker dit nu istället och tränar lite :)
får se om jag hinner rida lite i eftermiddag också .. eller om jag tränar HS först och sedan rider lite med en gång efteråt?
hmm... äh, får se hur det blir !
Nu ska jag i alla fall byta om, ladda in lite ny musik på ipoden och sedan cykla ner till stallet!
Hörs senare  !:D

XOXO
ceciliabjörck

NY KATEGORI !

"DAGENS TIPS" är den nya katogerin som jag har lagt till här på bloggen!
Här kommer jag skriva om olika saker och utrustning som jag använder mig av i vardagen!
Bra tips om hur man håller hovarna snygga, hur hästen får en mjuk mule, vilka skor som är bäst och hur man ska putsa stövlarna för bästa resultat :)
Lite allt möjligt med andra ord !
hoppas ni gillar det !
Och skicka gärna in lite tips och idéer om vad ni vill veta eller vad ni vill ha tips om !

ingen ridning idag ...

Precis som rubriken lyder så red jag inte idag utan tränade lite Horseman Ship med honom !
Tränade på att han ska följa mig och sedan att han ska vända när jag går år motsatt håll osv.
Lekte lite i slutet och busade bara runt i paddocken, det tyckte han var jättekul !
Så det var absolut inte sista gången som vi gjorde det :)
Hade tänkt träna lite mer på det imorgon, så det blir te att åka till stallet vid 11 kanske...
busa lite och träna lite på det vi gjorde idag.. Mocka och fylla på vattnet och sedan åka hem.
Chilla lite på't och sedan åka te stallet igen för att rida lite.
Får bli lite lättare övningar med bommar imorgon hade jag tänkt!
Eftersom han behöver lära sig att lyfta mer på fötterna eftersom han snubblade så brutalt häromdagen att han gick ner på knä och jag hamnade framför sadel och det gillade han inte alls !
Så han sprang vidare och jag fick inte tag på tyglarna så jag kunde inte stanna honom utan han sprang rakt igenom tråden till hagen och sedan stannade han och tittade på tråden precis som att han tänkte: öhhm , vafan gjorde den tråden där?
Eller: va ja duktig nu? :D visst var jag?
haha, han va jättestolt över att ha mejjat ner en stolpe och dratt sönder tråden.. knäppa häst ^^
Men han lugnade ner sig väldigt snabbt! Tror till&med att han glömde av vad han hade gjort eller vad som hade hänt :p hahah, söthäst <3
i alla fall så blir det bomarbete imorgon!
Ska försöka dra med mig mamma så att hon kan fota så att det blir lite bilder på lilla bloggen :)
Men nu är ja trött som ett svin ._. haha, så nu ska jag sova :)
hörs imorgon gott folk!
godnatt!
/ ceciliabjörck

måndagen den 9 augusti 2010

inte den bästa uppdateringen idag, och det blir inga bilder ifrån stallet idag heller..
Eftersom jag har vart själv i satllet nu de senaste dagarna då jag har ridit och tränat HS så har jag inte kunnat få några bra bilder , eftersom ingen har kunnat ta dem ;)
haha, men dagens tips blir iallafall BABY OLJA !
Min häst har hat en ganska torr mule så jag köpte Natusan Baby olja idag på Ica Maxi för ca 30 kr!
Oparfymerad (!)
Smörjde in hans mule och det blev genast skillnad !
Så imorgon ska han vara len som en babyruma på mulen ^^
allt för idag gott folk!
blir kanske ett inlägg om vad jag tränade med älsklingen idag... fast lite senare då ;)
nu ska jag titta på Walk the line med syster :D


TTYL ceciliabjörck.

080810

förlåt allesammans för en sämre uppdatering och inlägg utan bilder ;o
Men det blir te att efterblogga lite så here we go!
Åkte till stallet igår runt 1 tiden, red och det gick JÄTTEBRA !
han har verkligen börjat att slappna av på riktigt eller så, han hittar formen lättare och bättre för varje dag.
Och jag kan inte mer än att vara  nöj med gårdagens ridning !
Kunde dock inte rida så länge eftersom Berit skulle ha lektion och jag ville inte vara i vägen så jag red en halvtimma ungefär :)
ganska skönt faktiskt, med tanke på värmen som var igår!
Blev tyvärr inga bilder heller eftersom jag glömde kameran hemma :p
hade tänkt ta med den idag också, men såklart... jag glömde den :p
jag har inte världens bästa minne känner jag ;)
men ridningen idag gick jättebra !
han var V Ä L D I G T koncentrerad! oj, han jobbade verkligen!
mycket tugg och slem blev det också ;)
hahah, man såg nästan som små spår efter oss där vi hade ridit i paddocken, spår av vitt skum från min älsklingshäst ^^
Men, duktig var han iaf, och imorgon ska jag satsa på att jobba lite med bommar som jag hade tänkt att göra idag, men blev inte så eftersom Birgitta longerade och Amanda red igenom ett program så orkade inte dra runt på en massa bommar och vara allmänt ivägen ;p
Berit var och tävlade idag också..(på tal om tapetrulle).. det gick jättebra för henne vad jag förstod, LB1 i Bollebygd, 66,55% och placering ! Väldigt bra tycker jag :D
Så både Berit och Houston var duktiga idag :D G R A T T I S ! :D

Nu ska jag sätta på en kopp thé och sedan titta på en bra film!
hörs imorgon allihop :)
XOXO ceciliabjörck

godmorgon!

har precis käkat frukost och kollat på ett avsnitt av How I Met Your Mother!
Så jag ska bara damsuga ur pappas bil efter att vi körde hö i den :P
sedan så sticker jag till stallet :)
jaa, vad finns det mer att säga ?
det regnar lite ute och hästen fryser ._. hahha söting ^^
XOXO ceciliabjörck

torsdagens ridpass !

Så, nu har jag ridit, mockat, borstat och smörjt träns och sadel!
+ att jag har ätit middag och tittat på parenthood !
Dagens ridpass dåja.., det gick himmelskt bra !
Han gick som på räls, inga konstigheter någonstans!
han hittar formen bättre och bättre för var dag som går, men han har inte riktigt fått med sig bakkärran i volter så det blir lite sladdigt men han försöker och det går framåt så  det är bara positiva tankar om dagens ridpass!
Imorgon hade jag nog tänk att longera, har ju köpt en ny longeringssele så vill gärna prova om den  funkar med honom , men det ska den nog göra ! ;)
annars så är jag väldigt nöjd med dagens arbete, har fått många komplimanger om att han redan går så fint som han faktiskt gör.. *stolt* bara efter 3 dagar (!), så det är kul !
lite bilder från dagens ridning blir det oxå innan jag sätter mig och tittar på Sveriges fulaste hem, och jo, jag vet att jag sitter som en påse jordnötter och har superkorta läder, och jättelånga tyglar men det är faktiskt hästen ni ska kolla på ;) så ignorera mig så gott det går ;)
mer bloggande imorgon !
sovgott och dröm sött !
han försöker allt ! :D
duktig häst ^^
XOXO ceciliabjörck

nästa: stallet ! :D

så nu har jag ätit lunch och fixat iordning mig så nu ska jag åka ner till lilla älsklingen i stallet  !
får skynda mig... ser ut att bli regn :(
XOXO ceciliabjorck
bebis (L)

onsdagens ridpass!

Har precis kommit hem från stallet och dagens ridpass!
Red igenom honom ordentligt i båda varven och jobbade på ställning, halvhalter och ökad skritt :)
Det gick jättebra, han förstod ganska snabbt vad jag ville med halvhalterna så det kändes riktigt bra.
Han kändes ännu mer avslappnad idag än vad han kändes igår och ändå var han avslappnad igår!
Så allt är helt awesome !
Han hittade faktiskt formen och gick väldigt bra i slutet !
Så imorgon ska jag träna vidare på halvhalterna och ställningen.
Men nu måste jag sova innan jag deckar på tangentbordet!
hörs imorgon!
XOXO ceciliabjörck

Ikea och Hööks!

Har precis kommit hem från Ikea och Hööks som jag var på med syster!
På hööks köpte jag hovfett, en pessoaliknande lognersele, två svampar och en flughuva med öron! :)
Och på Ikea köpte min syster en supersöt grön/genomskinlig lampa som jag ÄLSKADE namnet på; Knubbig!
hahaha, man kan ju inget annat än att älska det!
Hon köpte även ett sängöverkast och ett sängbord! Och det vägde kan jag säga !
13 kg tror jag?
haha, nu undrar ni säkert hur f*n vi tänkte när ingen av oss har bil, men haha, vi är båda björckar så vi kan ALLT !
jag köpte tre ikeapåsar att ha som höpåsar så vi la våra väskor och min Hööks påse i två av ikeapåsarna och tog varsinn på axeln sedan bar vi hennes sängbord tillsammans till tåget och sedan tog vi bussen hem och från busshållplatsen och hem så gjorde vi likadant som innan, bar det tillsammans ;)
haha, duktiga är vi!
Så nu ska vi åka till stallet och lämna det jag köpte på hööks och sedan rida och mocka  :)
hörs senare!
XOXO ceciliabjörck

Tisdagkväll !

japp, hemma från en fullspäckad dag som började med att släppa ut hästarna klockan 7 imorse och sedan åkte vi till ullared, var där ett tag, åkte hem och packade upp allting och fixade i ordning sedan åkte jag och mamma till stallet, jag red, mamma åkte iväg och tränade, jag mockade, borstade, fixade foder och sedan kom pappa och då åkte vi och köpte hö i myra.
Så nu är höet fixat så nu är det bara en sadel som behöver fixas!
Red idag för första gången hemma också!
Det gick hur bra som hellst! Han var hur avslappnad som helst!
Han började leta sig ner lite i formen i slutet av passet, och det kändes riktigt bra, och han var riktigt duktig!
Han flyttade sig hyfsat bra för skänkeln, men han förstod nog inte vad han gjorde bra när jag berömde honom, haha, tror inte att han förstod vad han gjorde över huvudtaget, men han var duktig och det kändes bra så det ska nog bli bra! :D
Nu ska jag tvätta bort mitt smink och sedan byta om till myskläder och sedan åka tillbaka till stallet för att ta in hästarna !
hörs senare!
XOXO ceciliabjörck

tisdag = ULLARED!

vart på ullared idag, köpte en heeel del!
Dom har ju byggt ut så att det var en del som var ändrat, t.ex. Hästavdelningen var mycket större och hade ett mycket större utbud på utrustning och ridkläder! Gillas, verkligen!
gjorde några riktiga kap! Såsom FFoxfire pälsglans för 99kr istället för 149 kr som den kostar på granngården här i kungsbacka! Så ska man köpa pälsglans eller flugspray eller liknande så borde man passa på att köpa lite så man har på lager när man är på ullared, för det tjänar man på, verkligen ! :D
Blev det mesta till hästen, men det blev några tröjor och lite så till mig själv också :)
Här är det jag köpte till hästen!
Det blev en del och jag är väldigt nöjd! :)

måndag eftermiddag !

Har vart och släppt ihop hästarna för första gången !
riktigt förvånad att det gick så lugnt till som det faktiskt gjorde! Inga skador eller liknande så det var skönt.
Fick lite sköna bilder som pappa knäppte :)

måndagen den andra augusti tvåtusentio.

jag är nog världens lyckligaste just nu!
Idag har vi ÄNTLIGEN vart och hämtat min häst, min Mendez <3
vart ju lite strul med transporter och E - körkort och grejer, men det fixade sig tillslut.
Vi hyrde en transport från shell i fjärås :)
Gick helt okej att lasta honom... haha, han var som en seg liten åsne- ponny ;) vägrde gå på transporten så det blev lina och havre + lite godis, sen så fick vi på honom !
Han stog lugnt i transporten hela vägen hem, men var jättesvettig när vi kom fram, och då var det jättekul att gå runt och titta på omgivningen , pigg liten häst ^^
ställde in honom i boxen efter att ha gått runt lite med honom i paddocken för att få bort eventuella spänningar och så :)
han fick en tuss hö sedan åkte vi hem och hämtade lite saker, jag tog ut honom i  stallgången och borstade av honom och pysslade lite. Sedan kom pappa och hämtade mig, vi åkte och handlade lite och sedan åkte vi hem, åt lite och sedan åkte jag och mamma tillbaka till stallet för att släppa in hästarna.
det gick ganska bra, alla hästarna var ganska spralliga och så eftersom det var en ny häst i stallet och alla var lite nyfikna, men alla gick in i sina boxar och var helt okej lugna :)
Biggles och Mendez tjivades lite mellan boxgallrerna första natten, men sedan i hagen dagen efter så var det helt lugnt så det var väl bara första dagen+natten som det vart lite spänt :)
Lite bilder från lastningen :)

RSS 2.0